راحت ترین روش لاغری چیست؟
افراد از لحاظ تناسباندام به سه دسته لاغر، دارای اضافهوزن و اندام مناسب تقسیمبندی میشوند. میتوان گفت لاغری بهعنوان یک پدیده طبیعی شناخته میشود که افراد به دلایل مختلف به آن مبتلا هستند. مشخصکردن علت لاغری و برطرفکردن آنها برای رساندن فرد به وزن ایدهآل بهمراتب سختتر از کاهش وزن برای افراد دارای اضافهوزن است. لاغری و ازدستدادن وزن زیاد مشابه با افزایش وزن میتواند فرد را با معضلات و مشکلات جبرانپذیری مواجه کند. ازاینرو لازم است علل لاغری بررسی شده و در صدد بهطرف کردن آنها اقدامات لازم را انجام دهید.
لاغری و اهمیت شناخت دلایل آن
در کشور ما لاغری به عناوین مختلفی از جمله مواردی که فرد با سرگیجه و ضعف مواجه است، اطلاق میشود این در حالی است که لاغری به علل مختلف به وجود آمده و بر اساس درجات متفاوتی از یکدیگر تقسیمبندی میشود. یکی از بهترین راههای تشخیص لاغری، اندازهگیری میزان BMI یا شاخص توده بدنی فرد است. درصورتیکه این شاخص مقداری معادل با ۱۸/۵ داشته باشد لاغری از نوع درجه یک و هرچه مقدار شاخص از این عدد کمتر باشد، فرد مبتلا به لاغری شدید شناخته میشود.
هرچند در دنیای امروزی با انواع تبلیغاتی که مشاهده میشود، افراد به سمت لاغرشدن بهعنوان یک مزیت تشویق میشوند و این موضوع در ذهنیت افراد یک امری ایدهآل و کاملاً طبیعی جلوه میکند. اما باید گفت مسئله لاغری مشابه با چاقی و اضافهوزن میتواند فرد را با بیماریهای مختلف روبرو کند.
توجه به این نکته که لاغری خود میتواند عامل بروز بیماریهای متعددی شود موجب میشود تا بیشتر درباره تشویق افراد به سمت لاغرشدن بهخصوص در بین افرادی که کاهش وزن و رسیدن به لاغری برای او یک امتیاز محسوب نمیشود، فکر کرد. درست است که استفاده از رژیمهای لاغری و دستیابی به وزن ایدهآل برای فردی که دارای اضافهوزن و چاقی است یک امتیاز مثبت و گام برداشتن در جهت سلامتی خواهد بود؛ اما این اتفاق در بین افراد با مقدار وزن کم و لاغر میتواند نتیجه عکس داشته باشد.
ازاینرو داشتن اطلاعات کافی درباره اینکه لاغری چیست و چه دلایلی موجب بروز این پدیده در افراد مختلف میشود، از اهمیت ویژهای برخوردار است. اینکه فرد بهصورت غیرمنتظره دچار لاغری میشود میتواند از علل پیدایش یک بیماری جدید مانند سرطان یا دیابت باشد.
دلایل لاغری
بدن انسان، انرژی موردنیاز خود را از سوختوساز تأمین شده توسط خوراکی و مواد غذایی تأمین میکند که به سه حالت در بدن فرد وجود دارد:
1. اگر انرژی دریافت شده با میزان انرژی بدن یکسان باشد، وزن شخص ثابت باقی میماند.
2. اگر انرژی تولید شده بیشتر از نیاز بدن باشد، پس از دریافت انرژی لازم، بدن باقیمانده آن را معمولاً بهصورت بافتهای چربی ذخیره کرده و در نهایت موجب افزایش وزن و چاقی خواهد شد.
3. اگر انرژی دریافت شده از مواد غذایی کمتر از نیاز فرد باشد، بدن برای تولید انرژی مجبور به سوخت سلولهای چربی انباشته شده در بدن میکند.
در حالت سوم هرگاه بدن بافت چربی اضافی نداشته باشد، بدن با سوزاندن بافتهای دیگر، میزان انرژی موردنیاز خود را تأمین میکند. این بافتها میتواند شامل بافتهای مهم و حیاتی بدن مانند قلب، کلیهها، کبد و… باشد که در نهایت با تحلیلرفتن عضلات و این بافتها، کاهش وزن رخ خواهد داد.
دلایل بروز لاغری
فاکتورهای متعددی در بروز لاغری نقش دارند. در برخی موارد عدم استفاده از برنامه غذایی مناسب و سبک زندگی موجب لاغری میشود. طبق تحقیقات انجام شده، از عمدهترین دلایل لاغری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. نداشتن برنامه غذایی مناسب
یکی از مهمترین دلایل لاغری، عدم دریافت مواد مغذی و مفید برای بدن از طریق تغذیه نامناسب است. شاید در اطراف خود افرادی را مشاهده کردهاید که باتوجهبه اشتهای بالا و مصرف غذاهای متنوع، همچنان با لاغری درگیر هستند. هرچند پرخوری و تغذیه میتواند تأثیر مستقیمی بر افزایش وزن داشته باشد اما نبود برنامه غذایی و عدم دریافت مواد مغذی بدن بهمرور موجب لاغری خواهد شد.
برای درمان مشکل لاغری، بدن نیاز به دریافت ویتامینها، مواد معدنی، پروتئینها، فیبر و… دارد که لازم است در برنامه غذایی این مواد گنجانده شود. مصرف صحیح کربوهیدراتها و برخی مکملهای دارویی در درمان لاغری نقش مؤثری میتواند داشته باشد.
۲. اشتهای کم
یکی از موارد تأثیرگذار بر بیاشتهایی فرد، نداشتن تمایل به مصرف وعدهغذایی است. ازاینرو با ایجاد تنوع در وعدههای غذایی با لاغری مبارزه کنید. وجود تنشهای روحی و مشکلات معده که موجب بروز مشکل در هضم و جذب مواد غذایی میشود از دلایل دیگر مؤثر در بیاشتهایی و در نهایت لاغری هستند. این عامل را میتوانید با مراجعه به پزشک متخصص و انجام آزمایشهای لازم درمان کنید.
۳. تغییرات هورمونی
هورمونها بهعنوان کنترلکننده بسیاری از فعالیتهای بدن شناخته میشوند. بروز تغییر در هورمونها بر روی عملکرد آنها تأثیر منفی گذاشته و این میتواند یکی از علل لاغری در فرد بهحساب آید.
۴. ازبینرفتن عضلات
بدن هر فرد از انواع تودههای چربی و بدون چربی تشکیل شده است. درصورتیکه بدن عضلات خود را به دلایل مختلف مانند موارد زیر از دست بدهد، دچار ضعف عضلانی و کاهش وزن ناگهانی خواهد شد.
- افزایش سن
- واردشدن صدمات شدید؛ مانند شکستگی استخوانها
- آرتروز
- پوکیاستخوان و روماتیسم فصلی
۵. تیروئید پرکار
از دیگر علل بروز لاغری، پرکاری غده تیروئید است. این بیماری با ترشح بیش از اندازه هورمون تیروئید همراه است. وظیفه اصلی این هورمون، کنترل متابولیسم بدن است. درصورتیکه بیش از اندازه فعال باشد حتی با اشتهای خوب باعث میشود تا سوختوساز بدن افزایش پیدا کرده و کالری بدن با سرعت بیشتری سوزانده شود که در نهایت کاهش وزن و لاغری را به همراه خواهد داشت.
۶. هوازی یا تمرینات بدنی سخت و سنگین
در بسیاری موارد دیده میشود که افراد بدون توجه به نیاز بدن خود، تمرینات ورزشی سخت و سنگینی را انجام میدهند. این کار باعث افزایش سوختوساز بدن، ازدستدادن عضلات و تعریق شدید بدن میشود که منجر به ازدستدادن مقدار زیادی آب بدن و مواد معدنی خواهد شد. درصورتیکه این رویه ادامه داشته باشد، قطعاً فرد به مشکل لاغری برخورد میکند. ازاینرو داشتن برنامه منسجم ورزشی و تغذیه مناسب زیر نظر کارشناس و متخصص میتواند کمک بزرگی به درمان و پیشگیری از ابتلا به لاغری داشته باشد.
۷. شرایط آبوهوایی
شاید برای شما هم جالب باشد که آبوهوا میتواند بهعنوان یک عامل لاغری معرفی شود. بدین صورت که آبوهوای گرم منجر به کاهش اشتها شده و شرایط جوی سرد بهعنوان تحریککننده اشتها شناخته میشود. متابولیسم در نواحی گرم کمتر از سایر نواحی است.
سایر علل لاغری عبارتاند از:
- داشتن فعالیت بیش از اندازه
- وجود بیماریهای مزمن مانند سرطان
- عملکرد نامناسب بدن در هضم و جذب مواد غذایی
- کمخونی
یکی از شیوههای درمانی لاغری، داشتن برنامه تغذیه سالم و صحیح است. تنظیم میزان کالری دریافتی، استفاده از تمامی ویتامینها و مواد مغذی در برنامه غذایی از جمله مواردی است که بر روی لاغری فرد تأثیرگذار خواهند بود.
سخن پایانی
لاغری از جمله معضلاتی است که مشابه با اضافهوزن یا چاقی میتواند فرد را به بیماریهای دیگر مبتلا کند. لاغری در افراد به دلایل گوناگون ایجاد شده و در دستهبندیهای مختلف بر اساس میزان درجه قرار داده میشود. یکی از راههای تشخیص لاغری در افراد مختلف، استفاده از شاخص توده بدنی و نمودار عددی مرتبط با آن است. پارامترهای متعددی از جمله بیماریهای هورمونی مانند تیروئید پرکار، داشتن استرس و اضطراب، انجام ورزشهای سخت و سنگین، نداشتن برنامه غذایی مناسب، عدم دریافت مواد مغذی و… در بروز لاغری نقش مؤثر را ایفا میکنند.
فرم مشاوره رایگان:
راحت ترین روش لاغری فقط ولاشیپه والا
خوشحالیم که از خدمات ما راضی بودید
من واقعا با کمک کلینیک شما تونستم به وزن دلخواه خودم برسم و لاغری برام اصلا سخت نبود.